maanantai 22. huhtikuuta 2013

Parikan maali

Veikkausliiga on lähtenyt käyntiin hieman yskien, johtuen osin siitä, että pelejä ollaan jouduttu siirtämään kenttäolosuhteiden takia. Tunnelataus kauden alkukierroksilla on ollut kuitenkin huikeaa luokkaa. TPS on yksi tämän kauden kovimmista HJK:n haastajista, joka joutui kuitenkin pettymään toisella sarjakierrokselle hävittyään Vepsulle viime hetken maalilla. Parikan maali oli oiva osoitus siitä, että keskittyminen täytyy olla jatkossa entistä parempaa, jotta tällaisia virheitä ei enää tule. Pidän TPS:n puolustusta erittäin kovana, jossa kokemusta ja kovuuttaa riittää. Alla olevat kuvat näyttävät sen mikä johtaa Vepsun voittomaaliin. Tanska on lähtenyt omalta tontiltaan prässäämään Strandvallia ja Tursas on ottanut paikan kestustasta. Tällä hetkellä tilanne pitäisi olla hallussa. Boksissa 3v3 ja puolustajilla hyökkääjät hallussa, mutta Hurmeen peliasento kertoo selkeäsi, että Parikasta ei ole tietoakaan. 

Boksissa 3v3, joten kaikki pitäisi olla kunnossa. 


Tällä hetkellä vaarillisin pelaaja eli Parikka on aivan vapaana boksissa odottamassa Seban millintarkaa keskitystä. Seabrook on siirrtynyt keskemmälle Hurmeen vartioitavaksi ja Parikka seisoo pakin ja keskuspuolustajan välissä aivan vapaana, juuri sillä aluella mistä tehdään maaleja. Avainasioita tässä tilanteessa ovat kommunikointi, keskittyminen ja   laitapuolustajan tehtävät

Tps;n puolustus nukahataa ratkaisevalla hetkellä ja Parikka puskee Vepsulle tärkeät 3 pistettä.


Jokainen keskuspuolustaja tarvitsee omalta laitapuolustajaltaan tukea. Välimatka näiden kahden pelaajalla ei saa olla liian suuri, muuten älykäs pelaaja käyttää tilanteen hyödyksi. Itse asiassa tähän teemaan liittyen katsokaa Mypan tekemä maali Interiä vastaan. Siinä tilanteessa käy juuri näin. 

Modernilla laitapuolustajalla on nykyfutiksessa monta tehtävää hyökkäys suuntaan, joten keskittyminen puolustus velvoitteisiin saattaa kärsiä. Tässä tilanteessa vaarattomin pelaaja on kauimmaisena oleva Vepsun laitahyökkääjä, joten pakin kaventamisella on tässä tilanteessa olemassa myös hyvät perusteet. Harjoittelussa on otettava huomioon monia asitoita ja alla on yksi hyvä esimerkki puolustuslinjan yhteistyön parantamisesta. 



HARJOITUS:
Pelataan 5v5, jossa maalivahti aloittaa pelin  avaamalla keskialueelle. KK pelaaja kontrolloi pallon ja syöttää laitahyökkääjälle, jossa on 1v1 tilanne. Hyökkäjän voittaesssa 1v1 tilanteen hän keskittää ja jos puolustaja voittaa valmentaja huolehtii, että uusi pallo tulee peliin samalta 1v1 alueelta vapaasti tai vastakkaiselta puolelta. 



HUOMIOITAVAA JA KORJATAVAA
Puolustajien peliasento, hyökkäjien liike maalintekosektorille.

TAVOITTEET
Hyökkäys Tekninen: Haltuunotto, Syöttäminen, 1v1, keskitykset
Puolustus: Vartiointi, liikkuminen, pallon purkaminen
Taktinen: Hyökkäjien vaihtaminen, vartiointi, tukeminen
Sosiaalinen: Puolustus- sekä hyökäyspelaajien yhteispelin parantaminen
Sopeutuminen erilaisiin tilanteisiin. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti