keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Uskomaton Napoli

Odotukset illan UCL otteluun Napoli - Chelsea eivät olleet kovinkaan suuret vaikkakin muutaman Napoli ottelun nähneenä olen kiinnittännyt huomiota italialaisten kovaan työntekoon ja  aktiiviseen koko kentän peliin. Näinhän se yleensä on, että kun lupaa ja odottaa vähemmän vastaavasti saa enemmän. Niin tälläkin kertaa kävi. Oli hienoa nähdä Napolin nopea reagointi hyökkäys- sekä puolustus tilanteissa. Viimeksi kun olen jaksanut seurata tylsää Chelseata, siellä pelasivat Dennis Wise ja Gianfranco Zola. Toivonkin, että tästä otteluparista menisi jatkoon rohkea ja yllättävä Napoli. Se tiedetään myöskin, että näissä Europeleissä koti- ja vierasottelut ovat kuin yö ja päivä, joten tällä verukkeella Chelsea voi lyödä Napolin. 

Mikä saa sitten joukkueen pelaamaan tuolla tavalla kuin Napoli? Pystyynjuoksut, eteenpäin meneminen ja rohkeus vaativat paljon. Kun pelaajien fysiikka on riittävällä tasolla itseluottamuskin kasvaa sitä myötä. Siihen vielä lisätään valmentajan luoma taktiikka ja henkinen tuki, jota jokainen pelaaja noudattaa 100%:sti niin tulos on tämä. Jalkapallo on pitkälti intervallityyppinen laji, jossa parhaimmillaan pelaajat tekevät ottelun aikana jopa 90kpl nopeita lähes maksimaalisia spurtteja. Lyhyesti sanottuna siellä juostaan suoli pitkällä ja sitten palaudutaan kävellen. Barcelonan pallonhallintapeli hämärtää tätä todellisuutta katsojan silmissä. Loppujen lopuksi Barcelonan pelaajat tekevät suunnattoman paljon täysvauhtisia juoksuja pystyyn ilman palloa ja pallon kanssa. Pallon menetyksen jälkeen nopea reagointi ja prässi vaativat jälleen kerran maksimaalista ponnistelua. Messi, Villa ja jopa Fabregas tekevät tätä työtä koko 90 minuutin ajan. Ero tässä Barcelonan touhussa on se, että kun samasta paketista löytyy taitoa ja peliälyä niin se näyttää erittäin helpolta. Se mitä tehdään kentällä vaativat oikeaa ajoitusta. 

Alla olevasta linkistä näkyy yksi jalkapalloharjoitus ja kun katsoo esim. sykealuetta niin selkeästi intervallityyppinen harjoitus meillä on ollut.

Costello's soccer Move 21.2.2012 - Move at Movescount.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti